Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodevis kriminālvajāšanai Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālprocesu pret trim amfetamīna kontrabandas organizatoriem un izpildītājiem, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Kā liecina VID Muitas policijas pārvaldes rīcībā esošā informācija, organizētā grupa ar narkotiku kontrabandu bija nodarbojusies jau ilgāku laiku, izmantojot pasta pakalpojumus.

8.janvārī VID muitas amatpersonas ar dienesta suņiem Rīgas lidostas muitas kontroles punktā kādā no Nīderlandes saņemtā vēstulē atrada baltas krāsas pulveri, kas, iespējams, bija narkotiskā vai psihotropā viela. Par notikušo Muitas policijas pārvalde ierosināja kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 190.1 panta 1.daļas – par kontrabandu.

Atrastās vielas identificēšanai VID noteica ķīmisko ekspertīzi. No VID Muitas laboratorijas saņemtais eksperta atzinums liecināja, ka izņemtā viela satur 117,03 gramus amfetamīna.
Pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas Muitas policijas pārvalde sāka izmeklēšanu un operatīvos pasākumus, lai noskaidrotu narkotiku kontrabandā iesaistītās personas. Rezultātā Muitas policijas pārvaldes darbinieki 17.janvārī aizturēja sūtījuma saņēmēju – 1995.gadā dzimusī persona aizturēta brīdī, kad viņš saņēma sūtījumu Skrundas pasta nodaļā.

Turpinot izmeklēšanu, tajā pašā dienā turpat Skrundā VID darbinieki aizturēja vēl vienu 1998.gadā dzimušu personu, bet 20.janvārī Rīgā aizturēta trešā - 1992.gadā dzimusi persona, kas bijusi iesaistīta sūtījuma piegādē uz Latviju.

Izmeklēšanā VID darbinieki noskaidrojuši, ka visām trim aizturētajām personām bijušas konkrētas lomas. Līdz ar to VID kriminālprocesu pārkvalificējis pēc Krimināllikuma 190.1 panta 3.daļas, kā arī papildus tas kvalificēts pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3.daļas - par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai realizācijai organizētā grupā lielā apmērā. Organizētā grupa ar narkotiku kontrabandu pa pastu nodarbojusies jau ilgāku laiku, min izmeklētāji.

21.aprīlī VID kriminālprocesu nodevis Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret trim personām pēc Krimināllikuma 190.1 panta 3.daļas, kā arī pēc Krimināllikuma 253.1panta 3.daļas.

Kriminālprocesā visas trīs personas atzītas par aizdomās turētām. Tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!