Drošības policija ir iepazinusies ar Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana interviju portālam "Sportfakt.ru" un viņa izteikumus vērtē kā provokatīvus.

Drošības policijā portālam "Delfi" norādīja, ka tāpat tie neveicina sabiedrības saliedētību. Vienlaikus drošību sargājošā iestāde atsaucas uz Satversmes 100. pantu, kas ikvienam garantē tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus, un aizliedz cenzūru.

"Minētās Satversmē garantētās tiesības nav absolūtas, tomēr konkrētajā gadījumā paustajā viedoklī nav saskatāmas nacionālā naida izraisīšanas pazīmes," skaidroja Drošības policijā.

Līdz šim Drošības policija nav saņēmusi nevienu iesniegumu ar aicinājumu sākt pārbaudi saistībā ar Lipmana izteikumiem intervijā.

Jau ziņots, ka intervijā "Sportfakt" uzņēmējs un LHF prezidents stāstīja, ka latvieši ir lieli nacionālisti ar ļoti spēcīgu nepatiku pret krieviem un ebrejiem. "Ja es nebūtu ebrejs, bet latvietis, viņi mani uz rokām nēsātu," intervijā sacījis Lipmans.

Tāpat vēstīts, ka Latvijas hokeja kluba "Dinamo Rīga" vadība ir asi vērsusies pret Lipmana teikto Krievijas portālam "Sportfakt", norādot, ka šajā intervijā paustie apgalvojumi neatbilst patiesībai un "nodara kaitējumu Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem, kā arī Latvijas, Izraēlas, Krievijas un citu valstu attiecībām", teikts paziņojumā kluba mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!