Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu nelegālu apriti un dokumenta viltošanu, kura laikā izņemtas vairāk nekā 65 000 cigaretes, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Šā gada 6. maijā VP amatpersonas Ventspils novada Popes pagastā apturēja automašīnu, kurā tika konstatētas 60 100 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Veicot kratīšanu vīrieša īpašumā Ventspilī, no nelegālās aprites tika izņemtas 5013 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Tāpat konstatēts, ka vīrietis savām vajadzībām bija izmantojis vadītāja tiesības, it kā izdotas Krievijā, taču izmeklēšana konstatēts, ka tās neatbilst Krievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecības standartparaugam, līdz ar to ir viltojums.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas vīrieti aizturēja un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!