Foto: DELFI

Pirmdien, 14. martā, Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi kriminālprocesu, kas tika sākts par 1975. gadā dzimuša vīrieša slepkavību pirms vairākiem gadiem Rīgā, lidostas "Spilve" apkārtnē, portāls "Delfi" uzzināja VP.

2019. gada 17. aprīlī kāda iedzīvotāja lidostas "Spilve" apkārtnē, nomaļā vietā, atrada vīrieša līķi ar miesas bojājumiem un izsauca policiju. Izrādījās, ka bojāgājušais ir 1975. gadā dzimis vīrietis, un uz viņa ķermeņa tika konstatēta 21 durti-griezta brūce.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas likumsargi veica procesuālās darbības, taču sākotnēji lietā nebija nekādu pavedienu.

2021. gadā, iegūstot jaunu informāciju, policisti noskaidroja, ka noziegumu izdarījis kāds 1989. gadā dzimis vīrietis, kuram nav noteiktas dzīvesvietas.

2021. gada 3. augustā VP likumsargi aizdomās turēto vīrieti aizturēja. Šis vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Policijas iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turētais ar bojāgājušo nebija pazīstams un noziegums izdarīts spontāni. Proti, abi nejauši sastapušies uz ielas un starp abiem sācies konflikts, kura laikā 1975. gadā dzimušais vīrietis tika nogalināts.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka, iespējams, aizdomās turētais pirms tam bija ilgstoši lietojis alkoholu.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Aizdomās turētajam tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šā gada 14. martā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nosūtīšanu Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 1989. gadā dzimušo vīrieti.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!