Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada jūlijā uzsāka kriminālprocesu par kāda uzņēmuma amatpersonas iespējamo Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju pārkāpšanu – mēģinājumu eksportēt uz Krieviju kondicionēšanas iekārtas. Kriminālprocess nosūtīts prokuratūrai, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Mēģinot eksportēt šīs preces uz Krieviju, tika pārkāpta regulas par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā, sankcijas – luksuspreču eksporta aizliegums.

Konstatējot iespējamo noziedzīgo nodarījumu, tālākā preču pārvietošana netikta pieļauta un lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei tālāko procesuālo darbību veikšanai.

Kriminālprocess šī gada septembrī nosūtīts Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 84. panta pirmajā daļā un 15. panta ceturtajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Par šādiem nodarījumiem paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret vienu personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!