Foto: DELFI

Otrdien, 9. maijā, Valsts policija (VP) Daugavpilī aizturēja 1997. gadā dzimušu vīrieti aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu kādai 1995. gadā dzimušai personai šī gada 4. maijā Daugavpilī, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Izvērtējot notikuma apstākļus, konstatēts, ka noziedzīgais nodarījums ir paveikts vainu pastiprinošos apstākļos – sociālā naida dēļ

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā.

Aizturētais nogādāts īslaicīgās aizturēšanas vietā un tuvākajā laikā policija rosinās drošības līdzekļa – apcietinājums piemērošanu. Persona jau iepriekš nonākusi policijas redzes lokā saistībā ar mantiska rakstura noziegumiem.

"Delfi" jau ziņoja, ka Līvajs Amareins ar laulāto partneri un vēl vienu draugu 4. maija vakarā Daugavpilī sastapās ar kādu vīrieti, kurš lūdzis telefonu, lai piezvanītu. Redzēdams, ka telefona fona attēlā ir bilde ar vīrieti, viņš sācis provocēt, uzdodot jautājumus par seksuālo orientāciju. Saņemot apstiprinošu atbildi par homoseksuālām attiecībām, vīrietis piekāvis Līvaju. Sitienus saņēma arī viņa laulātais, portālam "Delfi" norāda cietušais

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Kā arī, izvērtējot notikuma apstākļus, ir konstatēts, ka noziedzīgais nodarījums ir paveikts vainu pastiprinošos apstākļos, atbilstoši Krimināllikuma 48. panta 14. punktam - sociālā naida dēļ.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!