Foto: LETA

Pēc portāla "Delfi" un Latvijas Radio pētījuma "Līdera apskāviens" publikācijām, kas vēsta par iespējamu seksuālu vardarbību bērnu un jauniešu nometnē K.I.D, darbu Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI) pametis Dmitrijs Bočarovs, portāls "Delfi" uzzināja insitūtā.

Jau vēstīts, ka "Delfi" un Latvijas Radio pētījums "Līdera apskāviens" vēsta par bērnu un jauniešu nometni K.I.D. un prāta spēļu klubu "Kas? Kur? Kad?". Tur gadiem ilgi organizatori, nobrieduši vīrieši, uzmākušies un iesaistījušies attiecībās dalībniecēm – pusaudzēm un jaunietēm. 

Notikušais nācis atklātībā pēc tam, kad viena no jaunajām sievietēm publiski dalījusies ar piedzīvoto sociālajos tīklos. Pētījuma autores uzklausījušas astoņu jaunu sieviešu stāstus un apkopojušas citas liecības.

Trešdien, 13. decembra LU CFI Zinātniskās padomes sēdē, izskatot Dmitrija Bočarova iesniegumu par amata atstāšanu un uzklausot viņa komentārus klātienē par medijos izskanējušiem publiskiem apgalvojumiem, padome viņu atbrīvoja no padomes priekšsēdētāja pozīcijas. Par tās pagaidu vadītāju kļūst padomes vadītāja vietniece Jeļena Butikova.

Bočarovs savā iesniegumā raksta: "Pagājušā nedēļā publiskajos medijos tika publicēta informācija, kura varētu būt neviennozīmīgi interpretēta un mest ēnu uz institūtu un uz mani, kā uz publisko personu. Sakarā ar potenciāliem reputācijas riskiem LU CFI lūdzu atbrīvot mani no LU CFI ZP priekšsēdētaja amata ar 2023. gada 12. decembri."

Vienlaikus institūts uzsver, ka tā vidē nekad netiks tolerēta neētiska attieksme pret nevienu darbinieku, klientu vai viesi, ieskaitot uzmākšanos vai otrai pusei nepieņemamu komunikāciju.

"Tāpat apliecinām, ka mēs risinām šo situāciju, ievērojot augstākos ētikas un profesionalitātes standartus. Mēs saprotam šī jautājuma nozīmīgumu ne tikai mūsu darbiniekiem un partneriem, bet arī plašākai sabiedrībai. Lai to panāktu, mēs rūpīgi izvērtējam situāciju saskaņā ar mūsu organizācijas vērtībām un ētikas kodeksu," savu nostāju pauž LU CFI.

LU CFI Zinātniskā padome ir LU CFI zinātnieku koleģiālā vadības un lēmējinstitūcija. To veido 13 vēlēti LU CFI pārstāvji un divi bez vēlēšanām inkorporēti augstskolu pārstāvji – pa vienam no Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes.

Policija jaunu lietvedību nesāk

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!