Foto: F64

Valsts policija (VP) sākusi dienesta pārbaudi par notikušo Rīgā, Mežciemā, kur izsauktā policijas ekipāža uz skolēnu kautiņu braukusi 44 minūtes reglamentā paredzēto 25 vietā, ceturtdienas, 18. janvāra, vakarā ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Visvairāk notikušā aculiecinieku pārsteidzis tas, ka policija atteikusies pieņemt iesniegumu un doties uz skolām skaidrot jauniešu identitāti, lai gan viņam ir visu zēnu fotogrāfijas, viņš stāstīja raidījumā.

"Nu nav mums ne iesnieguma, ne fotogrāfiju par Mežciemu. Mēs redzam video ierakstā: apkārt pilns ar pieaugušajiem, neviens neiejaucas. Tā ir sabiedrības attieksme, policija pēc svilpiena vienmēr nevar atskriet. Tā ir arī līdzatbildība," "Panorāmā" sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Tomēr uzzinot, ka iesnieguma rakstītājs ir bijis un esot arī fotogrāfijas, policijā sākta dienesta pārbaude par notikušo un inspektoru rīcību. Neviens iedzīvotājs, kura bērns būtu cietis šajā kautiņā, policijā nav vērsies, ziņo LTV.

Aculiecinieks LTV stāstīja, ka otrdien, 16. janvārī, ap pulksten 14 Mežciemā, netālu no Biķernieku un Hipokrāta ielas krustojuma ir redzējis, kā vairāki aptuveni 4.–5. klases bērni kaujas: viens spārdījis guļošu vienaudzi pa muguru, bet pārējie stāvējuši blakus un vērojuši.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!