Foto: DELFI

Rīgas pilsētas tiesa trešdien, 31. janvārī, cerēja turpināt skatīt krimināllietu, kurā par maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības organizēšanu apsūdzēti uzņēmēji Mihails Uļmans un Aleksandrs Babenko, bet Viktors Krivošejs apsūdzēts slepkavības izdarīšanā.

Tiesa, šīs cerības neattaisnojās, jo iecerētā liecinieces pratināšana nenotika tāpēc, ka viņas advokāte, norādot uz savu noslodzi, nevarēja ierasties sniegt juridisko palīdzību lieciniecei.

Kā jau kļuvis ierasts šajā krimināllietā, arī šī tiesas sēde sākās ar nokavēšanos.

Šoreiz īsi pēc plānotā sākuma pulksten 9 uz tiesas sēžu zāli tika konvojēti apsūdzētie. Ja agrāk gan Uļmans, gan Babenko atstāja "jaudīgu" uzņēmēju iespaidu, tad nu no tā palikusi vien ēna. Piemēram, Uļmans, ierodoties tiesas zālē, balstījās uz spieķa, bet Babenko kaklu jau ilgstoši sedz fiksators. Vien slepkavības izpildīšanā apsūdzētais Krivošejs kopš pirmajām tiesas sēdēm joprojām ārēji šķietami nav mainījies.

"Delfi" zināms, ka jau pēc tiesas sēdes Babenko palicis slikti ar veselību un uz tiesu izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde.

Pati tiesnese Sigita Dolniece tiesas sēdi atklāja 20 minūtes pēc plānotā sēdes sākuma laika.

31. janvāra tiesas sēdē bija plānots pratināt Regīnu Pentjušu, taču viņa atteicās liecināt bez savas advokātes klātbūtnes. Pentjuša apgalvoja, ka nevar sniegt liecības bez advokātes, kura esot aizņemta citā procesā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!