Šā gada sākumā Valsts policijai (VP) izdevies atklāt metamfetamīna ražotni Daugavpils apkaimē, bet kopumā no "tirgus" izņemti aptuveni 50 kilogrami narkotiskās vielas. Savukārt galvenais ķīmiķis jeb "pavārs", kurš bija ieradies no citas valsts, nu izsludināts starptautiskā meklēšanā, preses konferencē atklāja VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Raimonds Kronbergs.

Viņš skaidroja, ka laboratorija ierīkota kādā viensētā. Konkrētajā īpašumā tika izņemti gan prekursori, kas nepieciešami metamfetamīna ražošanai, gan laboratorijas ekipējums, gan jau gatavais produkts. 

Viens no "atspēriena punktiem" izmeklēšanai bija kāda vīrieša aizturēšana janvāra sākumā Daugavpilī, jo, pārbaudot viņa mašīnu, atklājās, ka zem būvgružiem paslēpti aptuveni 18 kilogrami metamfetamīna. 

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka laboratorija darbojusies pāris mēnešus. Komentējot saražotās produkcijas kvalitāti, Kronbergs atzina, ka tā bijusi samērā augsta, proti, ar augstu narkotiskās vielās koncentrāciju. Šāds rezultāts sasniegts, jo ražošanas procesam piesaistīts profesionāls ķīmiķis. 

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!