Foto: LETA

Bijušais Ventspils domes priekšsēdētājs, ASV sankcijām pakļautais politiķis Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") nav koalīcijā, tāpēc Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) neseko līdzi viņa paziņojumiem, tostarp Ventspils politiķa paustajam par Krievijas provocēšanu.

Lembergs savā "Facebook" profilā 7. martā publicējis piecu minūšu garu video paziņojumu ar nosaukumu "Provokatori", kurā viņš atsaucas uz 1990. gados parakstītajiem Latvijas un Krievijas līgumiem, tostarp par memoriālo būvju saglabāšanu. Tāpat viņš pauž neizpratni par to, kāda jēga bija Saeimai lemt par Maskavas nama nacionalizēšanu.

"Priekš kam dot pamatotu, nepamatotu iemeslu Krievijai atrast iemeslu iebrukumam Latvijā? Es lūdzu prezidentu, premjeru, Saeimas spīkeru, deputātus – lūdzu, nodarbosimies ar savām problēmām. Priekš kam provocēt Krieviju?" mudināja Lembergs.

Lemberga pārstāvētais reģionālais politiskais spēks "Latvijai un Ventspilij" ietilpst Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS), kas nav norobežojusies no bijušā Ventspils mēra.

Otrdien, 19. martā, preses konferencē pēc valdības sēdes mediju pārstāvji aicināja Siliņu komentēt ZZS politiķa izteikumus. Viņa uzsvēra, ka neseko Lemberga paziņojumiem, bet gan seko valdības sēdēs esošajiem kolēģiem un koalīcijas partneriem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!