Foto: Fullspectrum Media

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien pasaules motokrosa čempionāta septītajā posmā - Francijas "Grand Prix" - izcīnīja piekto vietu prestižākās MXGP klases sacensībās.

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass sestdien kvalifikācijas braucienā avarēja un izstājās, tiekot klasificēts 29.pozīcijā, bet svētdien braucienos viņš bija piektais un trešais.

Svētdien pirmajā braucienā pēc pirmā apļa latvietis bija devītais, turpinājumā apdzina itāli Matiju Gvadanjīni un nīderlandieti Džefriju Herlingsu, bet līdz finišam pakāpās par vēl divām pozīcijām. Uzvaru izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, otrais finišēja spānis Horhe Prado, bet trešais - francūzis Romēns Fevrs.

Otrajā braucienā Jonass pēc starta bija ceturtais, un pielijušajā, dubļainajā trasē, kas viņam ir īpaši parocīga, Latvijas motosportists apdzina šveicieti Žeremī Sīveru. Ilgstoši līderpozīcijā bija mājinieks Fevrs, taču pēdējā aplī Herlingss viņu apdzina, nīderlandietim svinot uzvaru.

Ceturtais otrajā braucienā bija Sīvers, taču pēc tam šveicietis par dzeltenā karoga neievērošanu zaudēja divas pozīcijas, tādējādi radot izmaiņas arī posma ieskaitē un Jonass no ceturtās pozīcijas atkāpās uz piekto.

Līdz ar to par posma uzvarētāju kļuva Gajsers ar 43 punktiem, otro vietu ar 42 punktiem ieņemot Fevram. Tālāk ar 40, 38 un 36 punktiem bija attiecīgi Herlingss, Prado un Jonass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 348 punktiem ir Gajsers, kurš par pieciem punktiem apsteidz Prado. Jonass ar 253 punktiem saglabā piekto pozīciju.

8. un 9.jūnijā Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" norisināsies pasaules čempionāta devītais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!