Foto: PantherMedia/Scanpix

Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) automehāniķis, atstādinātās iestādes vadītājas Regīnas Simsones vīrs, pērn vasarā devies komandējumā uz Grieķiju, kur notikušas apmācības invalīdu metodikas uzlabošanai, svētdien vēsta LTV raidījums ”de facto”.

Simsoni Labklājības ministrijas (LM) vadība atstādināja no amata, jo radās aizdomas par iespējamiem grāmatvedības un finanšu pārkāpumiem, kā arī dokumentu viltošanu.

Raidījums svētdien vēsta, ka aģentūra invalīdu apmācību metodikas uzlabošanai pērnvasar komandējumā uz Grieķiju nosūtījusi iestādes automehāniķi, kura darba pienākumi ar invalīdu apmācību nav saistīti. Viņa pienākumi ikdienā ir saistīti ar iestādes autoparka uzturēšanu, kā arī direktores dienesta auto vadīšana, vēsta raidījums. Šim iestādes darbiniekiem komandējuma izmaksas segtas no Eiropas Savienības mūžizglītības projekta, kura mērķis ir apmācību metodikas uzlabošana invalīdiem ar intelektuāliem traucējumiem.

SIVA direktore raidījumam ”de facto” uzsvērusi, ka viņa personīgi nav parakstījusi lēmumu par vīra sūtīšanu komandējumā uz Grieķiju. ”Nav jau doma, ka vīrs brauca, kā darbinieks. Bija noteikts, kas šajā projektā bija jādara. Tā, ka tas ir nu tāds, kaut kas. Tas nebija mans lēmums, tas bija kolēģu lēmums, jo par vīru es nedrīkstu lemt,” sievietes skaidroto citē raidījums.

Direktores vīram sešu dienu ceļojums uz Grieķiju, Sirosas salu izmaksāja 1505 latus, sarēķinājis raidījums. ”De facto” vēsta, vīrs nav vienīgais tuvais direktores radinieks, kas strādā šajā iestādē, tajā Saimniecības daļu vada Regīnas Simsones vīrabrālis.

Jau vēstīts, ka labklājības ministre Ilze Viņķele (V) iepriekš stāstīja, ka, sākot izmeklēt gadījumu par it kā no SIVA kases izzagtajiem 13 000 latu, ministrija konstatēja iespējamos rupjus grāmatvedības kārtošanas pārkāpumus. Pārbaudē atklājās, ka pērn ir anulēti čeki par aģentūras pakalpojumiem kopumā 306 000 latu vērtībā.

Savukārt TV3 iepriekš ziņoja, ka SIVA darbiniece vairāku gadu garumā no aģentūras kases izzagusi ap 13 000 latu. Sieviete šo rīcību skaidrojusi ar to, ka nauda bijusi vajadzīga lielā kredīta dēļ. Pēc notikušā no amatiem atbrīvoti gan konkrētā darbiniece, gan aģentūras galvenā grāmatvede un finanšu direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!