Foto: LETA
Nedēļu pirms balsojuma noslēguma par 2012.gada Eiropas cilvēku Latvijā zināmi septiņi balsojuma līderi – šim godam izvirzīto vidū ir gan izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, gan režisors Alvis Hermanis, gan paraolimpietis Aigars Apinis, aģentūru BNS informēja Eiropas Kustības Latvijā (EKL) prezidents Andris Gobiņš.

Balsojums par Eiropas cilvēku Latvijā vēl turpināsies līdz 19.decembrim.

Septiņi pašreizējie balsojuma līderi alfabētiskā secībā ir trīskārtējais paraolimpisko spēļu čempions Apinis, Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēdis Aldis Austers, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, infografiku rīka "infogr.am" veidotāji Uldis Leiterts un Raimonds Kaže un Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks.

Starp citiem balsotāju izvirzītiem titula kandidātiem ir arī Latvijas vēstniece Eiropas Savienībā Ilze Juhansone, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Eiropas studiju maģistra programmas direktore un pasniedzēja, kā arī Žana Monē izcilības centra Latvijā vadītāja Tatjana Muravska, uzņēmuma "MADARA Cosmetics" direktore Lotte Tisenkopfa-Iltnere; Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta vadītājs Jānis Stradiņš; pianists Vestards Šimkus, divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

Gobiņš informēja, ka par Eiropas cilvēku Latvijā vēl varēs balsot līdz 19.decembra plkst.12, aizpildot e-veidlapu: "eiropaskustiba.lv" vai nosūtot e-pastā info@eiropaskustiba.lv izraudzītā cilvēka vārdu, uzvārdu, pamatojumu un savu kontaktinformāciju. Iespējams balsot arī EKL "Facebook" lapā.

2012.gada Eiropas cilvēka Latvijā titulam EKL aicina izvirzīt cilvēku, kas ar savu eiropeisko stāju iedvesmojis Latvijas sabiedrību vai veicinājis panākumu sasniegšanu Eiropas līmenī.

Sabiedriskais balsojums "Gada Eiropas cilvēks Latvijā" norisinās jau 15.gadu pēc kārtas, un to rīko biedrība "Eiropas Kustība Latvijā". Gada Eiropas cilvēka tituls ar sabiedrisko balsojumu tiek piešķirts cilvēkam, kas ar saviem darbiem un idejām visvairāk veicinājis sekmīgu Latvijas integrāciju pārējā Eiropā un Eiropas integrāciju Latvijā.

Pērn šo titulu ieguva Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Starp iepriekšējo gadu uzvarētājiem ir Renārs Kaupers, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Piebalgs, Māris Verpakovskis, Ina Strazdiņa un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!