Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš veselības problēmu dēļ jau vairāk nekā divas nedēļas nav bijis darbā, par palikšanu ministra amatā varētu lemt ceturtdien pēc tikšanās ar ārstu Andreju Ērgli, aģentūrai BNS pastāstīja Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs.

Atbildot uz jautājumu, vai ministrs veselības problēmu dēļ pieļauj iespēju atteikties no amata pienākumu pildīšanas, Tukišs norādīja, ka lēmumu par to ietekmēs tikšanās ar Ērgli, pēc kuras arī ministrs pieņems lēmumu, kā rīkoties tālāk.

Tukišs arī apstiprināja, ka veselība noteikti būs ministra prioritāte un gadījumā, ja ārsts ieteiks ministram "piebremzēt", viņš to arī darīs. "Varu vien izteikt cerību, ka ārsta slēdziens pēc veiktajām pārbaudēm nebūs tik skarbs, lai butu jāizdara šāda izvēle," piebilda ministra padomnieks.

Saskaņā ar aģentūras BNS rīcībā esošo ministra diagnozi Ķīlim konstatētas nopietnas sirds, nieru un asinsspiediena problēmas.

Jau vēstīts, ka Ķīlis veselības problēmu dēļ nav bijis darbā jau vairāk nekā divas nedēļas. Slimības dēļ ministrs nevarēja arī tikties ar augstskolu pārstāvjiem, lai pārrunātu plānoto finansējuma pārdali kvalitatīvākajām studiju programmām. Sarunas gan notika, bet tajās piedalījās citi Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!