Foto: F64

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) cer, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, neatbalstot satiksmes ministra amata kandidātu Anriju Matīsu, nemēģina atvērt "politisko tirgu".

Premjerministrs pauž nožēlu par šādu koalīcijas partneru rīcību, sacīja Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Jau pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes premjers iezīmējis divus iespējamos scenārijus, pēc kuriem koalīcijas atbalsta gadījumā jau rīt Saeimā varētu notikt balsojums par jauno satiksmes ministru. Taču ņemot vērā, ka šis scenārijs nav piepildījies, sarunas koalīcijā būs jāturpina - tās notiks pirmdien, 4.martā, koalīcijas padomes sanāksmē. Pirmdien premjers no nacionālās apvienības vēlēsies dzirdēt pamatotus argumentus, kāpēc tā neatbalsta viņa virzīto kandidātu, jo pašreiz izskanējušie apgalvojumi ir nekonkrēti, uzskata valdības vadītājs.

Panke arī informēja, ka Dombrovskis neatsauc savu izvirzīto kandidatūru satiksmes ministra amatam. Taču no 1.marta līdz brīdim, kamēr nebūs iecelts jauns ministrs, satiksmes ministra pienākumus pildīs labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK neatbalsta Matīsa iecelšanu satiksmes ministra amatā un uzskata, ka "Vienotībai" jāuzņemas politiskā atbildība par satiksmes nozari. Tā šodien pēc frakcijas sēdes žurnālistiem sacīja apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Par Matīsa kandidatūru satiksmes ministra amatam vienojušies "Vienotības" pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri, veidojot koalīciju, uzņēmušies politisko atbildību par šo ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!