Foto: AFI

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš rosināja vērienīgas reformas, bet demisionēja veselības problēmu dēļ, uzskata, ka viņu izvirzījušajai Reformu partijai būtu jāsadalās "kristiešos" un "liberāļos". Savukārt valdošajai partijai "Vienotība" viņš paredz sabrukumu, intervijā "IMHOClub.lv" atzinis Ķīlis.

Ķīlis paudis, ka Reformu partijai "paliekot tādā pašā "mākonī"" nebūs izredžu uz lielu vēlētāju atbalstu. Viņaprāt partijai būtu jāsadalās divos virzienus – kristīgajā un liberālajā partijā, intervijā atzinis eksministrs.

Viņš klāstījis, ka Reformu partijas problēma ir nenoteiktībā – partija nav izšķīrusies, vai tā ir liberālā vai kristīgā. Tieši tāpēc Ķīlis arī neiestājās partijā, lai gan atbalstījis to, piedalījies programmas tapšanā un bijis partijas virzītais izglītības ministrs.

Viņaprāt, RP būtu populārāka, ka tā kļūtu patiesi reformistu partija, liberālā partija. Arī, kļūstot par īstu kristīgo partiju, to atbalstītu vairāk, uzskata Ķīlis.

Viņš arī paredz, ka pašlaik premjera Valda Dombrovska pārstāvētā partija "Vienotība", kas apvienojusi "Jauno Laiku", Pilsonisko Savienību un Sabiedrību Citai politikai, nākotnē izirs. "Viņi pašlaik ir varas zenītā, un no kalna ceļš ir tikai uz leju.." sacījis Ķīlis.

Jau ziņots, ka saskaņā ar aprīlī publiskoto "Latvijas Faktu" aptauju, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, visvairāk - 21,1% - respondentu balsotu par "Saskaņas centru", "Vienotību" atbalstītu 13,9% aptaujāto, bet trešā populārākā partija aprīlī bija nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 7,9% vēlētāju atbalstu.

Par opozīcijā esošo Zaļo un zemnieku savienību aprīlī bija gatavi balsot 7,8% aptaujāto, bet Reformu partijas reitings bija 1,6%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!