Foto: LETA

Reformu partija (RP) pašvaldību vēlēšanās startēja 39 pašvaldībās un, ieskaitot apvienotos sarakstus, iekļuva 22 pašvaldībās, iegūstot 51 deputāta vietu, informēja RP Saeimas frakcijas preses sekretārs Kaspars Odiņš.

RP uzvarēja Koknesē un Riebiņos un ar apvienoto sarakstu arī Rēzeknes novadā. Otrajā vietā politiskais spēks palicis Aucē, Liepājā, Preiļos, Ventspilī un ar apvienoto sarakstu arī Rēzeknē.

Daudz kur RP bijusi tuvu 5% barjeras pārvarēšanai: Alūksnē sasniegts 4,86% vēlētāju atbalsts, Daugavpilī - 4,99%, Jelgavā - 4,44%, Kuldīgā - 4,1%, Ķekavā - 4,3% - un Ludzā - 4,74%, norādīja Odiņš.

Viens no partijas līderiem, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis iepriekš atzina, ka RP rezultāts Rīgā ir nepatīkams, taču atbilstošs iepriekš zināmajiem reitingiem. Rezultāti neesot pārāk liels pārsteigums, un politiskais spēks, kopš tā reitingi noslīdēja zem 5%, visu laiku strādājis, analizējot pieļautās kļūdas, nepilnības un trūkumus.

Lai gūtu labākus rezultātus, esot nepieciešams laiks, kā arī jākoncentrējas uz veicamajiem darbiem. Vaicāts, vai vēlēšanu rezultāti neliecina par kardinālāku izmaiņu nepieciešamību partijā, politiķis atbildēja, ka partijai tagad nevajadzētu pārorientēties uz tādām darbībām, kas pievērstu vēlētāju uzmanību ar kādiem skandāliem.

Dombrovskis norādīja, ka Rīgā RP nebija pie varas, tāpēc, no vienas puses, bijis objektīvi grūti parādīt savus labos darbus. Jautājums esot, ko politiskais spēks varēs parādīt uz Saeimas vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!