Foto: LETA
”Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) pirmdien, 22. jūlijā iesnieguši atlīdzības pieteikumu apdrošināšanas kompānijai ”Baltijas Apdrošināšanas nams”, savukārt būvkompāniju apvienība ”SBRE” ar šādu pieteikumu vērsusies pie apdrošinātāja ”BTA”.
Tāpat VNĪ turpinās sarunas ar Rīgas pils rekonstrukcijas un restaurācijas ģenerāluzņēmēju "SBRE", lai atrastu kopīgu valodu jautājumā par ugunsgrēka seku likvidēšanas darbu apmaksu, "Delfi" informēja VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

"Delfi" jau vēstīja, ka pagājušajā piektdienā VNĪ paziņoja, ka ugunsgrēka postījumu novēršana netiks apmaksāta no valsts budžeta līdzekļiem, un tā jāsedz būvniekiem vai apdrošinātājiem.

Savukārt "SBRE" uz to reaģēja, paziņojot, ka kategoriski norobežojas no atbildības par ugunsgrēka izcelšanos, jo tas sācies vairākas stundas pēc tam, kad būvnieki objektu nodevuši Militārās policijas uzraudzībā.

"VNĪ cer, ka būvnieki rīkosies tikpat atbildīgi kā līdz šim un, kā plānots, līdz augusta sākumam pabeigs iesāktos Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidēšanas darbus un pagaidu jumta konstrukcijas uzstādīšanu, lai iespējami ātrākā termiņā novērstu kultūrvēstures pieminekļa stāvokļa pasliktināšanos. Lai arī pagaidām nav panākta vienošanās par ugunsgrēka seku likvidēšanas darbu apmaksu, tikšanās ar "SBRE" notiks arī turpmāk, mēģinot rast labāko no risinājumiem," norāda Laukšteina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!