Foto: DELFI Aculiecinieks

Partijas "Vienotība" iecere ar likumu aizliegt atšķirīgas braukšanas maksas noteikšanu sabiedriskajā transportā, to pamatojot ar iedzīvotāju deklarēto dzīvesvietu, liks nākamgad visiem par Rīgas sabiedrisko transportu maksāt dārgāk – 1,2 eiro, brīdina Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

""Vienotības" plāns nozīmē, ka rīdziniekiem nāksies maksāt 1,2 eiro, nevis 0,6 eiro par transporta biļeti. Un nekādu brīvbiļešu pensionāriem. Malači!" paudis Ušakovs, komentējot "Vienotības" ieceri iesniegt Saeimā grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā," portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

"Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas dome ir nolēmusi no nākamā gada 1. janvāra ieviest diferencētas biļešu cenas sabiedriskajā transportā - galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem brauciens "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļos maksās 0,6 eiro jeb aptuveni 42 santīmus, bet citviet deklarētajiem un tūristiem par vienu braucienu būs jāmaksā 1,2 eiro jeb aptuveni 84 santīmus.

Galvaspilsētas mērijā nodoms diferencēt biļešu cenas tiek pamatots ar vēlmi veicināt to, lai savu dzīvesvietu Rīgā deklarētu tie iedzīvotāji, kas faktiski mīt galvaspilsētā, bet savu dzīvesvietu ir deklarējuši citur. Tādējādi Rīgas domes valdošie politiķi cer palielināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus.

Savukārt "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti Saeimā iesnieguši grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā – tie paredz ar likumu aizliegt atšķirīgas braukšanas maksas noteikšanu sabiedriskajā transportā, to pamatojot ar iedzīvotāju deklarēto dzīvesvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!