Foto: LETA
Šā gada decembrī par 3,2 procentpunktiem samazinājies politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) reitings, taču tā joprojām ir populārākā partija Latvijā, liecina "Latvijas Faktu" aptaujas rezultāti.

Par SC decembrī bija gatavi balsot 17,8% pilsoņu.

"Vienotības" reitings, salīdzinot ar novembri, decembrī pieaudzis par 2,2 procentpunktiem. Par šo partiju bija gatavi balsot 13,6% respondentu, tādejādi "Vienotība" ir otrais populārākais politiskais spēks Latvijā.

Decembrī no 5,2% līdz 6,8% pieauga arī Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) popularitāte.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienību būtu gatavi atbalstīt 10,5% pilsoņu. ZZS reitings, salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi, pieaudzis par 0,2 procentpunktiem

Likumā noteikto 5% barjeru varētu pārvarēt arī Ingunas Sudrabas veidotais politiskais spēks. To būtu gatavi atbalstīt 5% respondentu. Tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi atbalsts iespējamam Sudrabas politiskajam spēkam samazinājās par 1,3 procentpunktiem.

Bijušā premjera Einara Repšes partiju "Latvijas attīstībai" atbalstītu 1,7% aptaujāto, kas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā novembrī.

Reformu partiju varētu atbalstīt 0,7% vēlētāju, kas ir par 0,1% mazāk, nekā novembrī.

Likumā noteikto 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā, pārējās partijas nesasniegtu. Partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" atbalstu pauduši 0,9% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Par dzimto valodu" - 0,6% iedzīvotāju, Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju - 1% aptaujāto.

Kopumā 28,8% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, bet vēl 12,6% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

"Latvijas Faktu" notika no 6.decembra līdz 16.decembrim un tajā aptaujāti 1005 Latvijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!