Foto: F64
Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) reitings oktobrī samazinājies trešo mēnesi pēc kārtas, tomēr tas joprojām bijis populārākais politiskais spēks, liecina "Latvijas faktu" aptaujas rezultāti.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) popularitāte trešo mēnesi pēc kārtas pieaugusi. VL-TB/LNNK šobrīd ir ceturtais populārākais politiskais spēks.

SC popularitāte salīdzinājumā ar septembri samazinājusies par 4,4 procenta punktiem, bet VL-TB/LNNK popularitāte pieaugusi par 1,4 procenta punktiem.

Ja oktobrī notiktu Saeimas vēlēšanas, visvairāk - 19,9% - respondentu būtu gatavi balsot par SC, otrā populārākā partija bija "Vienotība", par kuru balsotu 13,2% vēlētāju, 8,1% vēlētāju būtu gatavi atbalstīt Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet 7,9% - VL-TB/LNNK. "Vienotības" popularitāte salīdzinājumā ar septembri samazinājusies par 1,2, bet ZZS - par 1,3 procenta punktiem.

Vēl viens koalīcijas politiskais spēks - Reformu partija - varētu rēķināties ar 1,7% vēlētāju atbalstu, kas ir par 0,1% mazāk nekā septembrī.

Pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" atbalstu pauduši 0,5% vēlētāju, bet Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Par dzimto valodu" - 0,8% iedzīvotāju.

Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju oktobrī neatbalstītu neviens aptaujātais. Septembrī atbalstu šai partijai būtu pauduši 0,7% respondentu.

Kopumā 35,3% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, bet vēl 12,6% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

"Latvijas faktu" aptauja veikta no 11.oktobra līdz 22.oktobrim, un tajā piedalījās 1003 Latvijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!