Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonu un darbinieku arodbiedrība pirmdien, 10.februārī, sēdē iepazīsies ar KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata un lems par tālāko rīcību.

Arodbiedrības vadītāja Kristīne Griga norādīja, ka nezina vēl atbrīvošanas pamatojumu, bet nojauš, ka tas vārētu būt novērtējuma rezultātā. Pirmdien arodbiedrības sēdē arodbiedrība iepazīsies ar rīkojumu un varēs komentēt tālāko rīcību.

Jautāta par vēršanos pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) izvērtēt Streļčenoka lēmuma tiesiskumu, Griga paskaidroja, ka šāda iespēja jau tikusi izmantota iepriekšējās divas reizes un pagaidām viņai vēl grūti par to izteikt komentārus.

Kā ziņots, Streļčenoks piektdien trešo reizi uzteicis darbu savai vietniecei Strīķei un atbrīvojis viņu no ieņemamā amata.

Pērn 20.decembrī Streļčenoks nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi. Savukārt iepriekšējais Ministru prezidents Dombrovskis 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu.

14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, bet 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā. Tāpat viņš uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu biroja priekšnieka vietnieku novērtēšanai.

Komisijā, kas vērtēja Strīķes darbu un tā rezultātus, darbojās Streļčenoks, viņa palīdze Māra Priedīte un vietniece Ilze Jurča. Dombrovskis arī uzdeva komisijā iesaistīt sadarbības partnerus, tač birojs atbildi tā arī līdz šim nesniedza, vai tas ticis izdarīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!