Foto: stock.xchng
Augstākā tiesa (AT), kas pirmdien bija paredzējusi pasludināt spriedumu bijušās "McDonald's" darbinieces Irinas Timofejevas prasībā pret šīs restorānu ķēdes pārstāvniecību Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" par aptuveni 1,4 miljonu eiro piedziņu, izlēma apturēt tiesvedību šajā lietā, portālam "Delfi" sacīja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Rīgas apgabaltiesa pērnā gada 25.aprīlī par labu Timofejevai piedzina 42 686 eiro morālā kaitējuma kompensāciju. Viņa prasīja no uzņēmuma atlīdzību par to, ka, strādādama restorāna virtuvē, paslīdējusi uz grīdas un guvusi smagu traumu, kā arī nopietnu kaitējumu veselībai.

Rīgas apgabaltiesas spriedums tika pārsūdzēts AT, kas lietu izskatīja apelācijas kārtībā un savu spriedumu lietā bija paredzējusi pasludināt pirmdien, 17.februārī.

Kā informēja Kataja, pirmdien tiesvedība Timofejevas prasības lietā apturēta līdz brīdim, kamēr administratīvā procesa kārtībā nebūs izskatīts cits strīds, kas saistīts ar šo lietu, ko AT skatīja apelācijas kārtībā.

Administratīvajā tiesā ir pārsūdzēts akts par nelaimes gadījumu darbā, kurā konstatēts negadījuma cēlonis, kas ir pamata faktu jautājums, tiesa apturēja tiesvedību līdz brīdim, kad stāsies spēkā spriedums administratīvajā lietā. Lēmumu par tiesvedības apturēšanu procesa dalībnieki 10 dienu laikā var pārsūdzēt, iesniedzot blakus sūdzību.

Prasība tiesā iesniegta, jo, pēc prasītājas domām, uzņēmumam jāuzņemas atbildība par to, ka viņa pēc paslīdēšanas uz mitras grīdas darba vietā kļuvusi par otrās grupas invalīdi, kā arī viņai ir noteikti 70% darba spēju zuduma. Incidents notika 2009.gada 4.decembrī, un pēc tā Timofejevas veselība strauju pasliktinājās, kā arī viņa piedzīvoja vēl vairākas operācijas.

Savukārt 2010.gadā viņai tika konstatēta īpatnēja nervu saslimšana. Sievietes aizstāve tiesā Rada Matjušina norādīja, ka Timofejevas ārsts ir pirmais, kurš šādu nervu sindromu ir konstatējis, kā arī apliecinājis, ka tas nav ārstējams. Tāpat ārsts esot apstiprinājis, ka šī nervu saslimšana cietušajai ir radusies pēc gūtās traumas darba vietā, par tiesas sēdes gaitu vēsta aģentūra LETA.

"Premier Restaurants Latvia" advokāte Sanita Laiviniece pirmās instances tiesas sēdē norādīja, ka Valsts darba inspekcija (VDI) nebija konstatējusi pārkāpumus darba vietā un visas darba vietas grīdas ir ar neslidenu pārklājumu, kas nav bīstams. Tāpat viņa atsaucās uz liecinieku teikto, apgalvojot, ka grīdas tobrīd nebija nedz slapjas, nedz slidenas.

"McDonald's" ir lielākais ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 34 000 restorānu, kuri ik dienu apkalpo ap 69 miljoniem klientu 119 valstīs. Vairāk nekā 80% "McDonald's" restorānu pieder franšīzēm.

Maltas kompānija "Premier Capital" pieder 56 "McDonald's" restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā, nodarbinot vairāk nekā 2500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!