Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosinās mainīt Ministru kabineta (MK) noteikumus, lai olimpiādes sportistiem piešķirtu prēmijas par katru no saņemtajām medaļām, otrdien Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē sacīja IZM Sporta departamenta direktora vietnieks Edgars Severs.

Tādējādi būtu iespējams panākt, ka Latvijas kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici saņemtu prēmijas par abām izcīnītajām bronzas medaļām. Krīzes laikā tika ieviests princips, ka prēmija tiek piešķirta tikai par vienu augstāko sasniegumu. Šo situāciju tiks rosināts mainīt, norādīja Severs un IZM Sporta departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.

Plānots arī rosināt veikt grozījumus Sporta likumā un pašlaik notiek federāciju aptauja par iespējamajiem grozījumiem. Atbildot uz apakškomisijas priekšsēdētāja Ivana Klementjeva (SC) jautājumu, kad šis jautājums nonāks skatīšanā valsts sekretāru sanāksmē, Auniņa-Naumova norādīja, ka tas varētu notikt laika posmā no augusta līdz oktobrim.

Kā ziņots, aizvadītās Ziemas olimpiskās spēles bija veiksmīgākās Latvijas vēsturē, jo tika izcīnītas četras medaļas - divas sudraba un divas bronzas. Vispirms par cēlmetālu parūpējās Latvijas kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici, tiekot pie bronzas, bet nedaudz vēlāk to pašu paveica kamaniņu stafetes komanda ar Elīzu Tīrumu, Mārtiņu Rubeni un Šiciem sastāvā. Savukārt olimpisko spēļu turpinājumā par vicečempionu tika kronēts skeletonists Martins Dukurs. Latvijas bobsleja četrinieks, pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, pēdējā Soču olimpisko spēļu dienā izcīnīja sudraba godalgu.

Par prēmiju piešķiršanu olimpiešiem Latvijas Nacionālā sporta padome lems 5.martā, savukārt valdība jautājumu skatīs 11.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!