Dabas aizsardzības pārvalde ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu īstenojusi projektu, radot piecas īsfilmas par Latvijas nacionālajiem parkiem, kā arī citām sevišķi aizsargājamām dabas teritorijām, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Rita Jakovļeva.

Īsfilmas ataino parkos un citviet Latvijā sastopamās dabas vērtības no apmeklētāju skatpunkta. Apmēram 15 minūšu garās filmiņas ieskaņotas kā latviešu, tā arī angļu valodās un vēsta par Ķemeru, Gaujas, Slīteres un Rāznas parku dabas un kultūrvēsturiskajām bagātībām.

Filmu galvenie varoņi ir jauni cilvēki, kuri parkos dodas ekskursijā un sastop tur mītošos cilvēkus, kā arī vides inspektorus, muzeju darbiniekus, kā arī viesojas nacionālo parku dabas izglītības centros un populāros dabas tūrisma objektos.

Savukārt filma par Latvijas īpaši aizsargājamām dabas teritorijām sniedz ieskatu Latvijas daudzveidīgajā dabā un tās aizsardzības vēstures attīstībā.

Filmiņas savā veidā ir nacionālo parku vizītkartes, tās veidojusi kompānija "ELM Media", kas specializējusies tieši dabas filmu uzņemšanā.

Rāznas nacionālais parks

Rāznas nacionālais parks from ELM MEDIA on Vimeo.

Gaujas nacionālais parks

Gaujas nacionālais parks from ELM MEDIA on Vimeo.

Ķemeru nacionālais parks

Ķemeru nacionālais parks from ELM MEDIA on Vimeo.

Slīteres nacionālais parks

Slīteres nacionālais parks from ELM MEDIA on Vimeo.

Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas

Latvijas aizsargājamās dabas teritorijas from ELM MEDIA on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!