Foto: LETA



Partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā uz nākamajiem diviem gadiem par partijas priekšsēdētāju pārvēlēts Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Tāpat parija izlēmusi piedalīties gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja organizācijā.

Partija "Gods kalpot Rīgai" 12. Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies ar savu atsevišķu kandidātu sarakstu. Kongress sestdien nolēmis, ka atbalsta partijas biedru dalību Saeimas vēlēšanās sadarbības partiju sarakstos, ja par to tiks panāktas attiecīgas vienošanās un pilnvaroja "Gods kalpot Rīgai" vadību šādas sarunas uzsākt.

Partija "Gods kalpot Rīgai" uzskata, ka Latvijas politikā valda daudz ultimātu, sarkano līniju un lieku ambīciju.

Partija par savu galveno uzdevumu izvirzījusi spēju sadarboties un aizstāvēt ikviena intereses.

Kongresā tika nolemts, ka redzot Saeimas un valdības ignoranci pret pašvaldību problēmām, partijai ir jāpiedalās nākamajās parlamenta vēlēšanās.

"Tikai esot cilvēkiem vistuvākajā varā - pašvaldībās - var gūt patiesu priekšstatu par sabiedrības īstenajām problēmām un to risinājumu. Tāpēc mēs, kuriem ir šāds rūdījums, nevaram palikt ierakumos. Mums ir spēcīga un profesionāla komanda", norāda Ameriks.

Kongresā tika pieņemta arī rezolūcija par situāciju Ukrainā.

Partija "Gods kalpot Rīgai" iestājas par Ukrainas vienotību, teritoriālo integritāti un uzskata, ka jebkuri soļi, kas vērsti uz Ukrainas sabiedrības šķelšanu un valsts teritoriālās integritātes apšaubīšanu ir nosodāmi. "Gods kalpot Rīgai" uzskata, ka Ukrainas krīze jārisina saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizāciju statūtiem un starptautisko tiesību normām. Jebkura agresija, lai no kurienes tā neizrietētu ir nosodāma.

Partija "Gods kalpot Rīgai" dibināta pirms diviem gadiem kā pilsētas patriotu partija, kuriem ir kopīga vīzija un darāmo darbu saraksts galvaspilsētas attīstībai.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) apsveikuma uzrunā kongresā GKR sauca par labiem draugiem, un abu partiju sadarbību minēja kā paraugu citiem. Viņš arī uzsvēra, SC būs nepieciešams atbalsts, startējot Saeimas vēlēšanās, lai pārnestu šo sadarbības modeli Latvijas mērogā. Arī Ameriks norādīja, ka nevienā citā pašvaldībā kā Rīgā neesot tādas sadarbības konsolidācijas. Kā pretmetu viņš minēja valdības līmeni, kur notiekot vieni vienīgi kašķi un citu apkarošana.

Tieši pašreiz esošās koalīcijas dēļ neesot iespējams atrisināt, piemēram, "legālo narkotiku" problēmas. Tāpat Ameriks asi kritizēja valdību par to, ka tā nav devusi iespēju Eiropas Savienības naudu novirzīt Salu tilta remontam, un kā arguments esot minēts fakts, ka pēc diviem gadiem Rīgas domnieki griezīs svētku lentītes, savukārt tas neesot "Vienotības " interesēs. Tieši tāpēc esot jāiet uz Saeimu, lai vestu pie prāta politiķus.

Vjačeslavs Stepaņenko savukārt pārmeta ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (RP), ka tas nerunā un neaktualizē jautājumu par kompensācijām Latvijai, ja tiks ieviestas sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā, ka Latvija šajā situācijā cietīs visvairāk. Arī Ilmārs Vecvanags savā runā izsmēja pašreizējas koalīcijas tradīcijas un "Vienotību". Arī neregulāro pārvadātāju problēmu Rīgā nerisināšanā tika vainota "Vienotība". Kā pašreizējo pie varas esošo spēku galveno problēmu Andrejs Pažarnovs savukārt minēja atsvešināšanos no sabiedrības. Kopumā tika secināts, ka partijas mērķis ir būt pārstāvētai Saeimā, jo līdz šim tā netika sadzirdēta.

Gan Ušakovs, gan Ameriks kritiski izteicas par viņuprāt "radikāļu" akcijām 16.martā. Ušakovs norādīja, ka daži simti radikāļi 16.martā atkal darīs seno darbu, taču viņu esot maz. Ameriks savukārt uzsvēra, ka akcijas dalībnieku galvenais uzdevums esot profilēt savus politiskos uzskatus.

Kongresā tika arī nolemts, ka partijas valdē darbosies GKR Rīgas domē ievēlētie deputāti, kā arī Aleksandrs Brandavs, Oļegs Burovs, Rudīte Leitena, Juris Radzēvičš, Dmitrijs Pavlovs un Raimonds Timma.

Kā ziņots, šodien partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valdes priekšsēdētāja amatā vienbalsīgi atkārtoti ievēlēts tās dibinātājs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Kā ziņots, GKR pašvaldības vēlēšanās Rīgā pērn startēja vienotā sarakstā ar apvienību "Saskaņas centrs".

Ameriks iepriekš prognozēja, ka 12.Saeimas vēlēšanās "Saskaņas centra" sarakstos dažādos apgabalos varētu iekļaut aptuveni 20 GKR kandidātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!