Foto: AFI

Privātos pasākumos, kāds ir Jūrmalā notiekošais pasākums "Jaunais vilnis", politikai nevajadzētu iejaukties, taču atsevišķus tā apmeklētājus varētu ievietot "melnajā sarakstā", Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" otrdien sacīja bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Jautāta par pretrunīgi vērtēto pasākumu, ikgadējo Jūrmalā notiekošo mūzikas festivālu "Jaunais vilnis", Vīķe-Freiberga sacīja, ka privātos pasākumos politikai nebūtu jāiejaucas. Viņa uzsvēra, ka tas ir privāts pasākums un iejaukšanās tajā politisku iemeslu dēļ būtu nepareiza.

Taču viņa pauda, ka valsts tā dēvētajā "melnajā sarakstā" var ievietot "Jaunā viļņa" apmeklētājus, Latvijai nevēlamus cilvēkus. Jāatgādina, ka šobrīd , saistībā ar situāciju Krimā, "melnais saraksts" ir paplašināts un tajā ir iekļauti jauni Krievijas pilsoņi. Šīs personas iekļautas visu Eiropas Savienības un arī ASV nevēlamo personu sarakstos.

Jautāta, vai pati ir šo pasākumu apmeklējusi, Vīķe-Freiberga sacīja, ka savulaik pie viņas viesojies brālis ar sievu, tad abus uz "Jauno vilni" aizvedusi.

Šobrīd politiskā situācija nav tāda, lai ielūgtu Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu apmeklēt Latviju, atzina Vīķe-Freiberga. Taču komentēt sava kolēģa, tagadējā prezidenta Andra Bērziņa rīcību viņa nevēlējās.

Jāatgādina, ka Bērziņš nesen paziņoja, ka ielūgums Putinam apmeklēt Latviju ir spēkā. Taču vēlāk intervijā TV3 atzina, ka zaudējis uzticību Kremlim. Šie Bērziņa izteikumi jau izsaukuši plašu sabiedrības sašutumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!