Foto: F64

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (SC) ir vērsies Drošības policijā, uzdodot uzsākt izmeklēšanu par faktu, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) amatpersonas varētu būt izdarījušas noziedzīgu nodarījumu, prettiesiski izpaužot valsts noslēpumu saturošās ziņas politiķiem to savstarpējai rēķinu kārtošanai.

Elksniņš norāda, ka SAB šī gada 9.jūnijā paziņoja, ka ir pieņēmis lēmumu par atteikumu izsniegt pielaidi darbam ar valsts noslēpumiem tieslietu ministrei Baibai Brokai (VL-TB/LNNK), apšaubot viņas uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu. Šāds SAB lēmums ir klasificēts kā valsts noslēpums un nav izpaužams, bet par tā izpaušanu ir paredzēta kriminālatbildība.

SAB vadītājs Jānis Maizītis 18.jūnija raidījumā "Rīta Panorāma" ir atzinis, ka – "[...] Es zinu, kas notika, kā un kāpēc notika. Varu teikt, ka SAB šo informāciju zina vien pāris cilvēku, šī informācija nav izpausta,", kā arī vēlreiz atzīmēja, ka arī ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nav iepazīstināta ar šī lēmuma saturu.

Tikmēr ministru prezidente Laimdota Straujuma un "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis publiski atzinuši, ka zina apstākļus un lietas pamatus, kādēļ Brokai nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam, taču tās nedrīkstot izpaust, norāda Elksniņš.

"Tādējādi ir skaidrs - augstās valsts amatpersonas publiski melo, vai arī SAB amatpersonas ir izdarījušas noziegumu, prettiesiski izpaužot ziņas, kas klasificētas kā valsts noslēpums. Par šādu nodarījumu ir paredzēta atbildība Krimināllikuma 94. un 95. Pantos," turpina deputāts.

Kā ziņots, SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam tieslietu ministrei Baibai Brokai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!