Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošo un sadarbības partiju līderi un pārstāvji vienojušies, ka ZZS ir gatava uzņemties Veselības ministrijas (VM) pārraudzību un kā ministru šim amatam virzīt 12.Saeimā ievēlēto Gunti Belēviču (LZP), pirmdien sacīja ZZS valdes loceklis un Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Gala lēmums šajā jautājumā šodien vēl būs jāpieņem ZZS valdei. Tāpat šī izšķiršanās vēl jāpārrunā ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) un koalīcijas partneriem, skaidroja Tavars.

Līdz ar to ZZS un "Vienotībai", vienojoties par VM un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārraudzību, būs pilnībā zināms jaunās valdības modelis. Pašlaik vēl partijas nav vienojušās par visiem amatiem Saeimā, tomēr, visticamāk, 12.Saeimā ievēlētajam Gundaram Daudzem (ZZS) pienāksies Saeimas priekšsēdētāja biedra amats, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša neoficiāla informācija. Par Saeimas priekšsēdētāju varētu kļūt Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, ZZS ir gatava uzņemties atbildību par VM vai IZM, tādējādi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija paliktu nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārziņā, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Par šādu uzskatu svētdien vienojušies ZZS ietilpstošo un ar līgumu saistīto partiju līderi vai pārstāvji.

Gala lēmums šajā lietā šodien būs jāpieņem ZZS valdei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!