Foto: DELFI
"Vienotības" vadību asi kritizējušo Jāni Egliņu no partijas nav jāizslēdz, lēmusi "Vienotības" jaunatnes organizācijas (VJO) Ētikas komisija.

Jau vēstīts, ka pēc intervijām LTV un portālā "Delfi" "Vienotības" Ētikas komisija lūdza VJO Ētikas komisiju vērtēt Egliņa atbilstību partijai vai izslēgšanu.

Egliņa izslēgšanu no partijas vērtēja VJO, ņemot vērā, ka politiķis aizvien uztur arī VJO biedra statusu, tāpēc, kā nosaka partijas Ētikas kodekss, primāri šis jautājums jāvērtē jaunatnes organizācijai.

VJO lēmusi, ka Egliņa izslēgšana no partijas nav nepieciešama.

"Demokrātiskas organizācijas pamatvērtība ir iespēja brīvi kritizēt augstākstāvošos. Vēršanās pret šiem principiem, mūsuprāt, ir vērtējama negatīvi un var būtiski kaitēt organizācijas tēlam ilgtermiņā. Tomēr partija ir arī koleģiāls institūts, un visas domstarpībās sākotnēji būtu jāpauž iekšējās diskusijās atbilstoši partijas pieņemtajiem iekšējiem normatīviem," pausts publiskā partijas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" biedrs Jānis Egliņš paziņoja par izstāšanos no partijas Ētikas komisijas. Egliņš norādījis, ka viņam nav pieņemams komisijas aicinājums vērtēt Jura Vidiņa izslēgšanu no partijas.

"Manuprāt, tas ir kārtējais gadījums notikumu ķēdē, kad notiek atšķirīgu viedokļu izskaušana. Es atsakos būt par izrēķināšanās instrumentu partijas vadības rokās," sacīja Egliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!