Foto: LETA

Otrdien, 17.februārī, Aizsardzības ministrijā svinīgā ceremonijā uz operāciju rajonu pavadīs karavīrus, kuri piedalīsies Eiropas Savienības (ES) pretpirātisma operācijā "Atalanta" un apmācības misijā Mali, portālu "Delfi" informē Aizsardzības ministrija (AM).

Ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kā arī regulāro spēku vienību komandieri.

Lēmumu par bruņoto spēku dalību operācijā "Atalanta" Saeima pieņēma 2010.gada 2.septembrī. Operācijā piedalās divi Latvijas karavīri, no kuriem viens dien operacionālajā štābā Lielbritānijā, savukārt otrs - operācijas rajonā Somālijas piekrastē uz operācijas štāba kuģa.

"Atalanta" ir ES Jūras spēku militārā operācija, kas palīdz novērst un ierobežot pirātismu un bruņotas laupīšanas pie Somālijas krastiem. Šī ir pirmā ES jūras operācija, kas tiek veikta Kopējās drošības un aizsardzības politikas ietvaros. Pretpirātisma operācija "Atalanta" tika sākta 2008.gada 8.decembrī.

Savukārt 2013.gada 7.martā Saeima apstiprināja lēmumu par Latvijas karavīru dalību ES apmācības misijā Mali.

ES Apmācības misiju Mali sāka 2013.gada 18.februārī. Misijas mērķis ir atbalstīt Mali bruņoto spēku apmācību un reorganizāciju. Apmācības misija ir paredzēta, lai palīdzētu uzlabot Mali bruņoto spēku militārās spējas. Apmācības misijas personāls sniedz konsultācijas un militāru apmācību Mali bruņotajiem spēkiem, aptverot tādus jautājumus kā vadība un kontrole, loģistika un cilvēkresursi, kā arī starptautiskās humanitārās tiesības, civiliedzīvotāju aizsardzība un cilvēktiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!