Foto: DELFI

Ģenerālprokuratūra arvien no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) gaida papildu informāciju par portāla "skolas.lv" projektu, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

No viņas teiktā izriet, ka saziņa abu iestāžu starpā notiek jau ilgāku laiku - IZM sniedza informāciju Ģenerālprokuratūrai, bet Ģenerālprokuratūra lūgusi sniegt papildu informāciju.

Saskaņā ar IZM teikto, prasītā papildu informācija Ģenerālprokuratūrā elektroniski ir iesniegta 13.martā, bet Eiduka skaidro, ka 13.martā Prokuratūra nosūtīja IZM pieprasījumu, uz kuru ministrija atbildēja 25.martā ar apņemšanos iesniegt papildus materiālus, kuri joprojām nav saņemti.

Jau vēstīts, ka IZM vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt portāla "www.skolas.lv" projekta vadītāja darbu.

Dienesta pārbaudes rezultāti liecināja, ka portāla "skolas.lv" otrajā kārtā ir nepieļaujami trūkumi projekta vadībā un uzraudzībā, kā arī lēmumi ir novilcināti.

Projekta izmaksas bija 3,55 miljoni eiro.

Portāls "skolas.lv" tika veidots ar mērķi atvieglot skolotāju, skolas administrācijas, vecāku un pašu skolēnu ikdienu, nodrošinot vairākus e-pakalpojumus.

Pēc portāla darba sākšanas 2008.gadā atklājās daudzas nepilnības, kas liedza pilnvērtīgi izmantot pieejamos resursus. Tad tika sākta projekta otrā kārta, kas arī nav rezultējusies veiksmīgā produktā. Seile iepriekš valdības sēdē solīja, ka atbildīgās amatpersonas tiks noskaidrotas un sauktas pie atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!