Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kultūras komiteja otrdien, 15.septembrī, pārrunās XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi, noskaidroja LPS.

Uz sēdi uzaicināti sniegt informāciju XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa, Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta direktora vietniece NMP jautājumos Renāte Pupele, Rīgas reģiona Kārtības policijas priekšnieks un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Jau vēstīts, ka pēc bērnu ģībšanas dziesmu svētku laikā tika izveidota komisija. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) publicējusi komisijas gala ziņojumu, kurā tostarp teikts, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis vairākus gadījumus, ka siltais ēdiens XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem tika aizstāts ar sausajām pārtikas pakām. Vienlaikus komisija secinājusi, ka svētku dalībnieku uziešana uz estrādes bijusi pārāk ilga. Koru izvietošanai bija atvēlēts laiks no 30 minūtēm līdz pusotrai stundai, un tas bijis pārāk ilgi.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12.jūlijam, tajos piedalījās aptuveni 37 890 dalībnieku.

Mežaparka Lielajā estrādē ģenerālmēģinājuma laikā sākās bērnu masveida ģībšana, kā dēļ tika pārtraukts koncerts, un vēlāk naktī ministres vadībā tika pieņemts lēmums atcelt arī svētku gājienu. Taču šis lēmums netika ievērots un gājiens notika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!