Foto: F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji kā potenciālie premjera amata kandidāti uz sarunām pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nav aicināti.

Tam pamatā esot Valsts prezidenta iepriekš paustā nostāja, ka partijai "Vienotība" ir prioritāte Ministru prezidenta kandidāta virzīšanā.

ZZS pārstāvji kā premjera amata kandidāti uz sarunām ar valsts augstāko amatpersonu nav aicināti, aģentūrai LETA apliecināja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Politiķis šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda, ka ZZS nav atdevusi nevienam savu daļu iniciatīvas premjera amata kandidāta virzīšanā, bet Valsts prezidents ir skaidri norādījis, ka pirmā roka šajā procesā ir "Vienotībai".

Arī nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars norāda, ka Vējonis tās pārstāvjus kā premjera amata pretendentus pie sevis uz pārrunām nav aicinājis.

Kā ziņots, pēc atgriešanās no atvaļinājuma Valsts prezidents Vējonis tiksies ar potenciālajiem premjera amata kandidātiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vējonis no atvaļinājuma atgriezīsies rīt, 6. janvārī, un tikšanās ar kandidātiem arī norisināsies tuvākajās dienās.

Jau iepriekš tika pausts, ka prezidents varētu tikties ar "Vienotības" politiķiem un kādu no viņiem potenciāli varētu nominēt valdības vadītāja amatam. Kā viens no reālākiem kandidātiem līdz šim neoficiāli minēts finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Reirs apliecināja, ka šonedēļ aicināts uz tikšanos ar Vējoni saistībā ar jaunās valdības izveidi. Sīkāk sarunas tēma Reiram neesot zināma. Taujāts, vai būtu gatavs uzņemties premjera pienākumus, politiķis atkārtoti pauda - ja būs šāds piedāvājums, tad to arī izvērtēs.

Reirs arī teica, ka konkrēta tikšanās diena un laiks vēl nav noteikts.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa vakar pēc partijas valdes sēdes sacīja, ka prezidents minējis vairākus iespējamos kandidātus premjera amatam un veicis ar viņiem neformālas konsultācijas.

Ka ziņots, "Vienotība" neatsauc līdz šim nosaukto iespējamo premjera amata kandidāti Āboltiņu, tomēr oficiāli nevienu citu kandidātu neizvirzīs, jo prezidents uzņēmies iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!