Foto: LETA

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Dace Ķezbere ievēlēta par NEPLP priekšsēdētājas Aijas Dulevskas vietnieci, informēja NEPLP pārstāve Agnese Berga.

Ķezberi NEPLP priekšsēdētāja vietnieka amatam izvirzīja pati Dulevska. Ķezbere NEPLP atbild par Latvijas Televīzijas pārraudzību.

Ķezbere sacīja, ka viens no aktuālākajiem jautājumiem ir par sabiedriskā pasūtījuma apstiprināšanu Latvijas Televīzijai, kura projekts tiek sagaidīts pirmdien. Pēc tam tiks vērtēts LTV valdes darbs, jo tuvojas sabiedriskās televīzijas vadības vēlēšanas. Uz amatiem ir jārīko konkurss.

"Ja mēs runājam par televīzijas valdes locekli Ivaru Belti, man viņa darbība liekas aktīva un laba, cita lieta, kā izvērtējam šo darbu kopumā, kas attiecas gan uz programmu, gan finansēm," viņa norādīja.

"Ir lietas, kas attiecas uz programmu, cik skatīta ir LTV1 un cik LTV7 programma, kāds ir finanšu izlietojums, cik lietderīgi izmantota nauda, lai sasniegtu reitingus vai arī nelietderīgi izmantota? Un kāda ir bijusi saimnieciskā darbība. Ja reitinga punkti vienam kanālam ir ļoti kāpuši, bet otram palikuši zemā līmenī, tad kas par to atbild, vai valde ir strādājusi sekmīgi, vai valde ir strādājusi tikai uz vienu kanālu vai abiem," viņa iezīmēja diskutējamos jautājumus.

Tāpat LTV valdei saskaņā ar likumu pieaugs atalgojums, tāpēc Ķezbere virza jautājumu par valdes samazināšanu no trim un diviem cilvēkiem.

Jau vēstīts, ka par NEPLP priekšsēdētāju 4. janvārī ievēlēta līdzšinējā padomes priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja Dulevska. NEPLP priekšsēdētāja amatam iepriekš tika izvirzītas divas kandidatūras - Dulevska un Ķezbere.

Jautājums par jaunām padomes priekšsēdētāja vēlēšanām aktualizējās pēc tam, kad ar tiesas spriedumu darbā NEPLP tika atjaunots kādreizējais padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants, kuru iepriekš no amata atbrīvoja Saeima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!