Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis ir atbilstošs veiktajai terapijai, portālam "Delfi" pavēstīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Lāsma Sīle.

Vējonis turpina ārstēties Stradiņa slimnīcas intensīvās terapijas palātā.

"Ārsti atzīmē pozitīvu tendenci analīžu un izmeklējumu rādītājos, kā arī terapijas intensitātes samazināšanā. Atrašanās intensīvās terapijas palātā ļauj ārstiem un māsām nepārtraukti sekot līdzi un monitorēt stāvokli," skaidroja Sīle.

Pēc viņas teiktā, prezidents aktīvi komunicē ar personālu, veic jau agrīni uzsākto fizioterapiju. "Atveseļošanās process gan pēc operācijas, gan pēc saslimšanas kopumā norit pēc plāna," apliecināja slimnīcas pārstāve.

Pēc Valsts prezidenta tuvinieku sacītā, Vējoņa pašsajūta ir būtiski uzlabojusies. Viņš turpina veikt jau agrīni uzsākto fizioterapiju, aktīvi sazinās, pieņem tuvāko cilvēku apmeklējumus, kā arī seko līdzi valstī notiekošajam, informēja prezidenta kancelejā.

Vējoņa terapijā ir iesaistīta ārstu komanda, kuri ik dienas pārrunā ārstēšanas gaitu un taktiku. Ārsti par prezidenta pārvešanu uz nodaļu lems, izvērtējot izmeklējumu un analīžu rezultātus un veselības stāvokli.

Jau vēstīts, ka Vējonim veikta sirds operācija. Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu Vējoņa sirds vārstulī.

Veicot izmeklējumus, mediķi iepriekš konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus.

Operācijā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!