Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) sestdien, tiekoties ar Gruzijas aizsardzības ministri Tinatinu Kidašeli, pauda Latvijas atbalstu Eiropas Savienības (ES) vīzu liberalizācijai attiecībā uz Gruzijas pilsoņu ieceļošanu Šengenas zonā bez vīzas prasības, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Rinkēvičs Bratislavā tikās ar Kidašeli, lai pārrunātu Latvijas un Gruzijas divpusējās attiecības, sadarbību starp Gruziju un NATO un ES.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka starp Latviju un Gruziju ir izveidojusies teicama sadarbība. "Mums ir aktīvs starpvalstu dialogs, kuru raksturo bieža vizīšu apmaiņa visdažādākajos līmeņos. Nākotnē turpināsim šo dialogu uzturēt. Arī aizsardzības nozarē Latvijai un Gruzijai ir izveidojusies aktīva sadarbība," teica Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka iestāšanās NATO sarunu sākšana ar Melnkalni apliecina atvērto durvju politikas dzīvotspēju, tādēļ tam ir jākalpo par piemēru citām kandidātvalstīm.

Tāpat Rinkēvičs pauda Latvijas atbalstu NATO - Gruzijas komisijai, kuras tikšanās ir plānota NATO samitā Varšavā. "Ceru, ka Gruzija sasniegs nepieciešamo rezultātu, īstenojot reformas un tās eiroatlantiskās integrācijas centieni tiks pienācīgi novērtēti," sacīja Latvijas ārlietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!