Foto: LETA

Latvijas Universitātes (LU) prorektore Ina Druviete ar Latvijas vēstnieku Aivaru Grozu apspriedusi iespēju LU piesaistīt Indijas studentus, informēja Ārlietu ministrijā.

LU prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā trešdien apmeklēja Latvijas vēstniecību Indijā. Ar Grozu tika apspriesta LU turpmākā sadarbība ar Indiju izglītības jomā, tai skaitā sadarbības iespējas ar Dev Sanskriti universitātē Haridvārā atklāto Baltijas kultūras un studiju centru un iespējas piesaistīt lielāku studentu skaitu LU no Indijas.

Savukārt 7.augustā Druviete piedalījās Baltijas kultūras un studiju centra atklāšanas ceremonijā un pauda gandarījumu par centra izveidi Haridvārā, kā arī pauda cerību, kas tas veicinās studentu interesi par Baltijas reģionu. Viņa arī atzīmēja, ka Latvijā pieaugusi interese par Indiju, jo Latvijā tiek regulāri rīkotas Indijas dienas, un arvien vairāk studentu izrāda interesi studēt indiešu valodas.

Turklāt LU prorektore pasniedza centram grāmatu par Baltijas valstu vēsturi, izrakstītu latviešu spēka zīmi, kā arī Latvijas maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!