Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Naktī uz otrdienu Rīgas pašvaldības policija, ierodoties uz kādu izsaukumu Ziepniekkalnā, lēmusi no pamatīgi piedzērušās deviņu bērnu mātes nošķirt zīdaini.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 27. martā neilgi pirms pulksten 2 pašvaldības policisti devušies uz izsaukumu Ziepniekkalnā, kur palīdzība bijusi nepieciešama Valsts policijai.

Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka izsaukums sākotnēji bijis par trokšņošanu, taču vēlāk atklājies, ka norādītajā mājoklī atrodas vairākas personas alkohola reibumā ar zīdaini. Vienu no personām jau bija aizturējuši Valsts policijas darbinieki, kuri notikuma vietā darbu beiguši un aizturēto nogādājuši iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Rīgas pašvaldības policisti devušies pie bērna mātes, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Zīdaiņa māte skaidrojusi, ka notikuma dienā devusies pārrunāt dažādus jautājumus par īres dzīvokli un atvasi atstājusi pie dzīvesbiedra radiniekiem. Atnākot uz pagaidu dzīvesvietu, sieviete tur ieraudzījusi, ka visi lieto alkoholu un pievienojusies iedzērājiem. Policisti no bērna mātes jutuši plūstam spēcīgu alkohola smaku.

Policisti novērtējuši, ka dzīvoklī nesen veikts remonts, tomēr, neskatoties uz šo faktu, konstatēti bērnam nelabvēlīgi apstākļi. Istabās mētājušās drēbes, izsmēķi un tukši alkohola iepakojumi. Virtuvē bijusi netīru trauku kaudzes un ēdienu pārpalikumi. Tāpat visas telpas bijušas piesmēķētas.

Kārtības sargi izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri apskatījuši bērnu un konstatējuši, ka meitenīti nav nepieciešams hospitalizēt.

Bērna mātei alkohola koncentrācijas pārbaudē konstatēts 3,13 promiļu reibums. Policisti noskaidrojuši, ka iereibušajai zīdaiņa mātei kopā ir deviņi bērni, daži no viņiem adoptēti, savukārt citi atrodas bērnu namā.

Tā kā sieviete nebija spējīga parūpēties par savu bērnu, policisti pieņēmuši lēmumu zīdaini šķirt no mātes un nogādāt drošā vidē krīzes centrā.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem turpmākam darbam ar ģimeni, tostarp mātes atbildības izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!