Foto: F64

SIA "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss grasās atkāpties no amata. Otrdien intervijā Latvijas Radio viņš sacīja, ka ir sagatavojis attiecīgu iesniegumu par darba atstāšanu – tas esot tikai jāiesniedz Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S).

Matīss intervijā šādu lēmumu skaidroja, ar atbalsta trūkumu pārmaiņām uzņēmumā no akcionāra puses. Sākotnēji atbalsts pārmaiņām no domes bijis liels, bet līdz ar Ušakova lēmumu kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās šis atbalsts faktiski esot zudis.

Līdz ar to Matīss nolēmis otrdien paziņot par savu atkāpšanos no amata.

Matīss sacīja, piemēram, "Rīgas satiksmes" audita ziņojums, kurā ticis lūgts izvērtēt bijušās valdes atbildību par nesaimniecisku rīcību, nosūtīts atpakaļ uzņēmumam. Viņš arī sacīja, ka informāciju par "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļu maiņu saņēmis tikai pāris stundas pirms akcionāru sapulces.

"Delfi" jau rakstīja, ka Matīss februāra beigās tikās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S). Pēc tikšanās Matīss atzina, ka problēmu ir daudz un "situācija ir ļoti bēdīga", bet darbu viņš nepametīs.

Lai gan pirms tikšanās ar mēru Matīss žurnālistiem teica, ka apsver iespēju atstāt darbu "Rīgas satiksmes" valdē, ja negūs akcionāru atbalstu, pēc aptuveni pusotru stundu ilgām pārrunām ar Ušakovu viņš paziņoja, ka valdes priekšsēdētāja amatu pagaidām saglabās.

"Mēs turpinām strādāt. Man pirmā prioritāte ir, lai uzņēmums darbotos, lai uzņēmumam nebūtu nekādas problēmas, lai rīdziniekiem būtu sabiedriskais transports," tolaik komentēja Matīss.

"Delfi" jau ziņoja, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 2018. gadu noslēdza ar 6 307 382 eiro zaudējumiem.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem.

Tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!