Foto: DELFI

Vides, aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) pēc iepazīšanās ar “Rīgas satiksmes” audita norāda, ka uzņēmuma finanšu darbībā esot nopietnas problēmas, savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (“Saskaņa”) kā kapitāldaļu turētājs neesot organizējis pietiekamu pārraudzību pār uzņēmuma darbu, pirmdien vēstīja “TV3 ziņas”.

"Ir acīmredzamas norādes uz fiktīvu nodarbinātību, ir norādes, ka viens vai otrs lēmums attiecībā uz uzņēmumu, kredītu ņemšanu un attīstību ir pieņemts, neievērojot procedūru – šie ir jautājumi, kas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam būtu jāizvērtē," komentēja Pūce.

Ministrijas juristu secinājumi un fiksētie pārkāpumi šobrīd tiek apkopoti, veidojot gala ziņojumu, ko jau šonedēļ kā pieprasījumu paredzēts nosūtīt Ušakovam. Atbildes sniegšanai būšot septiņas dienas laika un visticamāk, ka marta beigās ministrija lems, vai ir pamats rosināt Ušakova atlaišanu.

Savukārt Autotransporta direkcija ir nolēmusi vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lūdzot palīdzību, pārbaudot aizdomas par krāpšanos ar invalīdu biļetēm Rīgas mikroautobusos. VID lūdz pārbaudīt, vai nav notikusi datu manipulācija kasu sistēmā. Par to liecina gadījumi, kad viens invalīds ar mikroautubusu mēnesī braucis pat 500 reižu. Savukārt Valsts policijai dots noskaidrot iesaistītās personas.

Autotransporta direkcija direkcija aicināšot Sabiedriskā transporta padomi pārtraukt valsts dotāciju izmaksu "Rīgas satiksmei". "Šobrīd tiek pieļauts variants aizturēt dotāciju Rīgas domei attiecībā uz cilvēkiem ar pirmās un otrās kategorijas grupas invaliditāti", raidījumam sacīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

KNAB redzeslokā nonākušajam Aleksandram Brandavam piederošais uzņēmums gan kategoriski noraida aizdomas, ka tajā būtu notikusi iejaukšanās datu sistēmās ar mērķi no valsts izkrāpt naudu, ko tā maksā par invalīdu pārvadājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!