Foto: F64
Par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja amata konkursa rezultātu atbilstību likuma prasībām Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā sākta pārbaude, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

8. aprīlī prokuratūrā saņemts Latvijas žurnālistu asociācijas LŽA iesniegums, kurā apšaubīts, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konkursā uz vakanto LTV valdes priekšsēdētāja amatu, kas noslēdzās 28. martā, izraudzītais kandidāts atbilst Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 65. panta 2. daļas prasībām.

Minētais likums nosaka, ka par sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa valdes locekli var apstiprināt personu, kurai ir laba reputācija, augstākā izglītība un vismaz piecus gadus ilga profesionālā pieredze plašsaziņas līdzekļu jomā vai uzņēmumu vadībā.

Par šā konkursa rezultātu atbilstību likuma prasībām Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā sākta pārbaude.

Jau ziņots, ka pagājušās darba nedēļas izskaņā Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) vērsās pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ar iesniegumu, kurā lūdza reaģēt uz iespējamiem pārkāpumiem Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konkursā.

Iesniegumā LŽA atgādināja, ka 28. martā NEPLP noslēdza konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu vakancēm, par valdes priekšsēdētāju izraugoties Eināru Gielu. LŽA norādīja, ka tai radušās pamatotas aizdomas, ka NEPLP locekļi nolaidīgi pildījuši pienākumus, nepārliecinoties par pretendenta kvalifikāciju, vai ļaunprātīgi izmantojuši dienesta stāvokli, apzināti izvēloties kandidātu, kurš neatbilst likuma prasībām.

Ziņots arī, ka par LTV valdes priekšsēdētāju ieceltais Einārs Giels, kurš iepriekš strādāja par mārketinga tirgus datu analītiķi Latvijas farmācijas kompānijā "Olainfarm", nolēmis atteikties no sava amata. No amata atteikusies arī nesen ieceltā LTV valdes locekle digitālās attīstības un satura jautājumos iecelt XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!