Foto: LETA

Aprīlī, salīdzinot ar martu, lielāko popularitātes kāpumu piedzīvojusi "Saskaņa", savukārt reitinga kritums ir "KPV LV", liecina aprīļa politisko partiju un apvienību reitingi, kas tapuši pētījumu aģentūrā SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījumā.

Aptaujā iedzīvotājiem jautāja, par ko viņi balsotu Saeimas vēlēšanās, nevis nākammēnes gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Saeimas vēlēšanās, kā skaidro "Panorāmā", vislielākais respondentu skaits atbalstītu "Saskaņu" – 19,7%, otrajā vietā – Jaunā konservatīvā partija, kuru atbalstītu 8,6% vēlētāju. Trešie – Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) ar 6,9%.

Raidījumā skaidro, ka lielākais kāpums, salīdzinot ar martu, ir "Saskaņai" – plus divi procentpunkti. Labāks rezultāts arī Nacionālajai apvienībai, kam pirms mēneša atbalstu solīja 5% vēlētāju, šomēnes – 6,7%, atklāj "Panorāma".

0,6 procentpunktu kāpumu piedzīvojusi arī Jaunā konservatīvā partija.

Reitingu kritums, salīdzinot ar martu, ir "KPV LV", ziņo raidījums. Martā par "KPV LV" balsot bija gatavi 4,1% vēlētāju, šomēnes – tikai 2,8%. No Saeimā ievēlētajām partijām 0,7 procentpunktu kritums ir ZZS, bet 0,6 procentpunktu samazinājums – "Attīstībai/Par!".

Par ko atdot savu balsi, nav izlēmuši 20,6%, savukārt vēlēšanās nepiedalītos – 16,9% velētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!