Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aprīlī populārākā uz Eiropas Parlementu kandidējošā partija no Latvijas ar 11,4% lielu atbalstu ir "Saskaņa", liecina "Latvijas Faktu" aprīļa vidū veiktā aptauja.

Otrajā vietā ar 6,5% aptaujā ierindojas "Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", bet trešajā ar 6,1% “Jaunā Vienotība”. Jāņem vērā, ka 18% respondentu norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies, bet 29% vēl nav izlēmuši, par kuru politisko spēku atdot savu balsi.

Respondentiem jautājums tika formulēts, vaicājot: “Par kuru politisko partiju balsotu, ja rīt notiktu Eiroparlamenta vēlēšanas?” Ar aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties šeit:

Aptaujā arī vaicāts, par kuru no Eiropas parlamenta deputātiem respondenti balsotu kā par pirmo. Vislielāko atbalstu respondentu vidū izpelnījās Nils Ušakovs (S) ar 15%, Valdis Dombrovskis (JV) ar 10%, Roberts Zīle (NA) ar 8%, bet Sandra Kalniete (JV) un Ivars Ijabs (A/P) iegūtu 5% atbalstu.

Ar detalizētiem pētījuma datiem un pētījuma metodoloģijas aprakstu iespējams iepazīties šeit.

Aptaujā pēc stratificētās nejaušības principa tika iekļauti 1046 Latvijas Republikas pilsoņiem vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Aptauja tika veikta, izmantojot tiešās intervēšanas metodi respondentu dzīves vietās. Respondentu dzīvesvietu atlasē izmantota nejaušā maršruta metode.

Jau ziņots, ka aģentūras SDKS dati liecina, ka aprīlī, salīdzinot ar martu, lielāko popularitātes kāpumu piedzīvojusi "Saskaņa", savukārt reitinga kritums ir "KPV LV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!