Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 10.19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur dega vieglā automašīna četru kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Pulksten 11.32 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 22.30 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no dzīvojamās mājas jumta cēlās dūmi un bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamās mājas jumts 80 kvadrātmetru platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošajām palīgbūvēm. No ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā un tika nodots NMPD darbiniekiem. Pulksten 01.21 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, siena kaudze, sešos gadījumos sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dārza māja, istaba dzīvojamā mājā, vieglā automašīna.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!