Foto: LETA

No 11. februāra pēc līdzšinējā Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža pilnvaru beigām Valsts policijas priekšnieka pienākumus līdz konkursa norises beigām pildīs Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, portālu “Delfi” informēja nozares ministra padomniece Beata Jonīte.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) paredzējis jauno Valsts policijas priekšnieku izvēlēties konkursā. Tajā kandidātu atbilstību iestādes vadītāja amatam novērtēs ministra izveidota komisija atbilstoši Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumam.

Šobrīd tiek komplektēta konkursa komisija. Konkurss uz Valsts policijas priekšnieka amatu vēl nav izsludināts, taču, kā norādīja Jonīte, izsludināt to varētu tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka pēc gandrīz 40 gadu ilga dienesta Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pieņēma lēmumu atstāt dienestu ar šā gada 10. februāri. Par to viņš 15. janvārī informēja arī iekšlietu ministru.

No Ķuža iepriekš teiktā izriet, ka atstāt darbu dienestā policijā viņš nolēmis jau pērnā gada izskaņā. "Katra gada nogalē es izvērtēju padarīto, to, kas izdarīts un pārdomāju nākamajā gadā veicamos darbus. Pērnā gada nogalē es pēc gandrīz 40 gadu dienesta pieņēmu lēmumu atstāt dienestu," paskaidrojis Ķuzis.

Ģenerālis Ķuzis Valsts policijas priekšnieka amatu ieņem no 2011. gada 2. augusta. 2016. gada vasarā valdība pagarināja Ķuža amata termiņu uz pieciem gadiem. Līdz ar to viņam pilnvaras beigtos 2021. gada augustā.

Karjeras laikā darbojies Tukuma rajona Policijas pārvaldē, bijis Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks.

Vēstīts arī, ka pērnā gada decembrī pēc 26 gadiem Valsts policijā dienestu pārtrauca Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, Valsts policijas priekšnieka vietnieks ģenerālis Artis Velšs. Viņš darbu policijā atstāja veselības problēmu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!