Foto: DELFI

Vairāki nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) biedri ir izteikuši vēlmi būt par Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātiem, pastāstīja VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Vaicāts par to, vai VL-TB/LNNK startēs atsevišķi vai kopā ar kādu politisko spēku, un kurš būs politiskā spēka mēra amata kandidāts, Dzintars norādīja, ka pilnīga skaidrība šajā jautājumā gaidāma nākamās nedēļas sākumā. Viņš prognozēja, ka līdzīgi nākamās nedēļas sākumā taps zināma informācija par citu "latvisko partiju" startu un mēra kandidātiem.

Nacionālās apvienības valdes sēdē 17. februārī netika pieņemti lēmumi jautājumā par politiskā spēka piedalīšanos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Valdes sanāksmē tika analizēta esošā situācija un līdz nākamās nedēļas sākumam ir paredzēts turpināt sarunas biedru starpā dažādos formātos, pastāstīja VL-TB/LNNK priekšsēdētājs. Viņš norādīja, ka pašlaik tiek apsvērti "daudzi un dažādi" scenāriji, kā rīkoties.

Dzintars gan atzīmēja, ka vēlēšanās uzvaru gūs tās partijas, kas pratīs sadarboties.

Kā ziņots, iepriekš VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas vadītājs Edvards Ratnieks nenoliedza, ka uz Rīgas mēra amatu tiek izskatītas partijas biedra Anša Pūpola un pašreizējā Rīgas domes frakcijas vadītāja Daiņa Loča kandidatūras.

Ja Valsts prezidents Egils Levits nolems Saeimas pieņemto likumu par Rīgas domes atlaišanu izsludināt 24. februārī, tad Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!