Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 2. martā, lidsabiedrība "airBaltic" saņēmusi informāciju par to, ka pasažierei, kura ceļojusi 29. februāra reisā BT226 Minhene-Rīga, konstatēta koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" saslimšana. Atbilstoši uzņēmuma piesardzības pasākumiem lidmašīnai tiks veikta pilnīga dezinfekcija, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"airBaltic" norāda, ka jau 1. martā lidmašīnai veikta papildu dezinfekcija, bet tiks veikta arī lidaparāta pilnīga dezinfekcija. Tāpat konkrētā lidojuma apkalpe uz laiku neveiks savus darba pienākumus.

Reisā bijuši 142 pasažieri un pieci apkalpes locekļi. Uzņēmums "airBaltic" nekavējoties sniedzis visu nepieciešamo informāciju par reisu BT226 un sadarbojas ar atbildīgajām iestādēm, uzsver lidsabiedrībā.

Konkrētā reisa pasažieri var sazināties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) Latvijā pa tālruņiem 67081508, 67501590, 27802228 un "spkc.gov.lv vai vērsties attiecīgās valsts slimību profilakses un kontroles centrā. SPKC informēs citu valstu atbildīgās iestādes, kuru valstspiederīgie lidoja šajā reisā.

Kā jau vēstīts, 2. martā Latvijā apstiprināts pirmais jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" saslimšanas gadījums. Saslimusī sieviete ieradusies Rīgā ar lidmašīnu no Minhenes, sākumā apmeklējot Milānu.

Saslimusī persona lidoja reisā "BT226" Minhene-Rīga 29. februārī. Pacientes ģimenē ir arī bērns, kurš arī ir saslimis, taču saslimšana ar "Covid-19" nav konstatēta. Bērns Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Latvijas infektoloģijas centrs" (LIC) ievietots kopā ar mammu, informēja preses konferencē.

Paciente inficējusies Itālijā, Milānā. Uz Rīgu viņa kopā ar ģimeni lidojusi no Itālijas, tad uz Minheni un pēc tam uz Rīgu.

Personām, kuras atradās konkrētajā reisā, jānovēro savs veselības stāvoklis 14 dienas kopš atgriešanās Latvijā. Parādoties simptomiem, jāzvana 113. Savukārt personām, kuras tiks noteiktas par tuvām kontaktpersonām, būs jāpaliek mājās karantīnā ģimenes ārsta uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!