Foto: DELFI
Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa rīcība ir nepieļaujama, TV3 raidījumā "Nekā personīga" svētdien sacīja veselības ministre Ilze Vinķele (AP). Viņa arī uzsvēra, ka deputāts nesaka patiesību par saviem saslimšanas ar "Covid-19" apstākļiem.

Jau ziņots, ka Kaimiņš pavēstījis, ka viņam konstatēta saslimšana ar "Covid-19".

Komentējot šo situāciju, veselības ministre bija skarba: "Kaimiņš maldina sabiedrību, stāstot, kādēļ viņš ir uzaicināts uz valsts apmaksāto vīrusa testu. Viņš tika uzaicināts kā inficētas personas kontaktpersona. Tāpat viņš arī bijis ārzemēs."

"Mums, valsts amatpersonām, būtu jārāda piemērs, kā mēs ievērojam šīs prasības, pašizolējamies. Šī viņa rīcība ir nepieņemama," turpināja ministre.

Viņķele arī norādīja, ka Itālijas pilsētā Bergamo ir masu kapsētas - tieši tā izskatoties bezatbildība. Izolēšanās pasargās apkārtējos, un šis ir būtiski visiem Latvijas iedzīvotājiem atgādināja ministre.

Kā ziņots, Kaimiņš sestdien medijiem sacīja, ka viņam nav informācijas par saslimšanas avotu. Viņš arī sacīja, ka pēdējā laikā nav bijis ārpus Latvijas, kā arī neesot saticis kādu, kas pēdējā laikā ir atbraucis no ārzemēm.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar "Covid-19" dēļ Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, sestdien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV)

Kā ziņots, saistībā ar "Covid-19" izplatību sabiedrības veselības nolūkos Ministru kabinets turpmāk strādās attālinātā režīmā, netiekoties klātienē, informēja Valsts kancelejā. Koalīcijas darbs, tajā skaita sadarbības sanāksmes un valdības sēdes turpmāk notiks attālināti, pilnībā nodrošinot valdības darba nepārtrauktību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!